Med vårt pedagogiska program kring vår utställning BLYMÖNJA så erbjuder vi högstadiet en unik chans att på Marinmuseum få analysera abstrakt konst kopplat till samtida frågor om hot och säkerhet.
Bengt Saltös utställning erbjuder möjlighet för eleven att fördjupa förmågan till analys och reflektion. Mot bakgrund av Blymönjas orangea dragningskraft ställer vi frågor som inte har några lätta svar. Hur kan någons hot vara en annans säkerhet? Hur känns det att vara under hot? Vi gör bildanalys, reflektionsövningar och eleven blir introducerad till utställningen och den abstrakta konstens roll i samhället och dess förmåga att lyfta det svåra och utmanande.
Programmet kan med fördel användas ämnesintegrerat med t.ex. bild, samhällskunskap, historia och svenska.
Information
• Vi tar emot klasser på onsdagar fr.om 15 januari t.o.m. 26e mars, mellan kl. 09.30- 15.00
• Programmet riktar sig till högstadiet.
• Programmet tar ca 45 min
Innan museibesöket så vill vi att läraren förbereder sin klass på att eleverna kommer att delta i ett program som har sin utgångspunkt i abstrakt konst. Eleven kan behöva se exempel på vad abstrakt konst är och få förklarat att abstrakt konst inte är beroende av att likna någonting utifrån verkligheten utan är fri liksom människans inre och sinne är fritt. På så vis så är inte abstrakt konst bunden utan ger möjligheter att ge uttryck för det vi många gånger tycker är svårt att förklara och sätta ord på, som tex känslor.
Boka
Boka ditt program här: pedagoger.marinmuseum@smtm.se
Välkommen önskar pedagogerna på Marinmuseum!